Avsnitt 10: Bermuda

AVSNITT 10! UPPE I TVÅSIFFRIGT ASSÅ!

*


AVSNITTSINNEHÅLL & BILDER:

AKT I
David och Brutti snackar TV-spelsnostalgi från barndomen. Brutti berättar att han befunnit sig i Falun och lirat på en gammal och dammig Atari 2600 med sin kusin. På den lirade dom bland annat klassikern Asteroids.
SONY DSCmaxresdefault

Brutti berättar att hans första konsol var Nintendo 8-Bit, och lirade Super Mario Bros. där han såklart fick lira som Luigi då han faktiskt var den yngre brorsan i familjen.
nintendo8bit_nesSuper-Mario-Bros-Small-black-box-nintendo-8-bit-NES-CIB-european-versionluigiplayer2

David berättar att hans första konsol var Sega Mega Drive 16-Bit, där han mestadels lirade Sonic The Hedgehog. Innan han fick Sega-konsolen i julklapp så sprang han alltid över till grannen för att lira co-op på spelet Blue Shadow, till Nintendo.
341x296Sonic2_European_Box186000296_90b203ab-5685-4496-b6c1-6080fb8127ca

Det snackas också om hockeyspel som Elitserien 95, Ice Hockey och Blades of Steel. Och David nämner att han saknar spelen med humoristiska inslag, varpå Brutti minns det såkallade ”DK Mode” i GoldenEye 64, ett fusk som gjorde att gubbarna såg ut som Donkey Kong (stort huvud och långa, onaturliga armar)

hockeydkmode1

Även Zelda: Ocarina of Time blir omnämnt, där David berättar att han aldrig varvade spelet för att han var för rädd att spela, och ville hellre rida runt på hästen i spelet.
The_Legend_of_Zelda_Ocarina_of_Time_box_artLon_Lon_Ranch_Escape

David nämner dock att han var Elit (1337), och Pro på Super Smash Bros. till Nintendo 64. Där spelade han Link, och är än idag obesegrad. Han berättar att han aldrig anmälde sig till en Super Smash Bros-turnering som Gameshop anordnade då spelet var som populärast. David tror att han hade blivit hedrad och fått en staty skulpterad efter honom (om han hade anmält sig och vunnit turneringen), samtidigt som han idag skulle ha levt ett drömliv i Japan som Super Smash Bros-proffs. David säger att han skulle kunna tänka sig att lägga ner podden ifall han blir besegrad, men ångrar sig sedan när Brutti och han kommer fram till att det är bättre att bjuda segraren på en Gorby’s Pirog eller Billy’s Pan Pizza.
40265-Super_Smash_Bros._(Europe)_(En,Fr,De)-6lindenstaty14768869_78

AKT II:
David avslöjar att han lyssnat på Paramore på sistone. Ett band som enligt honom är lite av en ”skämskudde” för honom. Han passar på att fråga Brutti om han har några ”skämskuddar” i bagaget och vill komma under Bruttis metal-skal. Det kommer fram att Brutti faktiskt lyssnar ibland på Veronica Maggio, något som David tycker är otippat. Duon gör ett ”Spotify Year-In-Music Test 2014” för att få fram på vad de faktiskt lyssnade på förra året, 2014. Ett modigt avslöjande för att spela upp några ”musikskelett” i garderoben.
17artsbeat-paramore-superJumbovmaggio Spotify_YIR_1-SP87

Låtar som spelas upp (klicka på länk för att lyssna):
Paramore – Ain’t It Fun
Veronica Maggio – Satan I Gatan
Dr. Dre – Still D.R.E ft. Snoop Dogg
Boston – Peace Of Mind
Nicki Minaj – Save Me
Tove Lo – Habits (Stay High) – Hippie Sabotage Remix
Kapten Röd – Bua! (med Promoe)
BlasterJaxx – Faith (Radio Edit)
Mastodon – March Of The Fire Ants
Mastodon – Once More ‘Round The Sun
The Offspring – L.A.P.D

David rundar av snacket med att han och en man från Polen (som varken kunde prata svenska eller engelska), pratade ett neandertalarspråk med hjälp av kroppsspråk och nonsens.
Konversationen påminde lite om när mupparnas The Swedish Chef öppnar truten.
neanderthal_elderlyswedishchef

AKT III:
Dags för ”Veckans Känga” SÅ KLART! Och detta är en känga som David ruvat länge på. Han hyser sitt agg över att Östgötatrafiken (Östgötapendeln) inte har införskaffat Wi-Fi på pendeln, samt att 4G-nätet blir totalt utslaget, vilket enligt David känns som att han försvinner in i en Bermudatriangel. David myntar ordet ”Bermudapendeln”. Han ringer även upp Östgötatrafiken och frågar vad problemet är med 4G-nätet under resorna, och när det är planerat att dom installerar Wi-Fi på pendeln.
kängaostgotapendeln_sommar2air3_54b28b879606ee45f45130211111

Brutti väljer att ge en liten känga till en loppmarknad i Falun som köper in onödiga saker för att sedan sälja för en dyrare slant. Huvudkängan delas ut till gubbar (som eventuellt spelar boule) som står i vägen och snackar allmänt skit. Enligt Brutti finns det ett café där de kan sitta, men de väljer att stå i gången istället och förstör för kunder och försäljare. Personer med barnvagnar (oftast tvillingvagnar) får också en känga för att de alltid ska ställa sig i entrédörrar för att småprata med bekanta ansikten.
loppis1men-laughing LEOBEI-font-b-Twin-b-font-Baby-font-b-Stroller-b-font-font-b-Double-b

Vinjett:  Approaching Nirvana & Big Giant Circles – Reboot 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Facebook IconTwitter IconInstagramInstagram